Alle NOT acties op een rijtje


Of jij nu naar de NOT komt of niet, ik heb een heleboel leuke NOT acties en kortingen voor je. Natuurlijk vind ik het ‘t allerleukst om je in het echt te ontmoeten. Je bent van harte welkom in Hal 1 bij stand A063. In dit blogartikel zet ik alle acties voor je op een rijtje. Zo loop je geen korting mis. En maak jij kans op één van de vijf goodiebags!

Kortingen!

Natuurlijk is er een NOT actie met de map: Slimme Kleuters én groep 3! Bestel deze uiterlijk 15 februari en je krijgt 10 euro korting! De map kost je dus maar €139,95

En kom je naar de NOT? Dan neem je de map zelfs mee voor 134,95 en je spaart ook de verzendkosten uit.

Ook op de online training Denksleutels geef ik de komende 10 dagen een stevige korting. Wil jij het werken met de Denksleutels nu écht onder de knie krijgen?

Ga dan in eigen tempo aan de slag met de praktische Online training Denksleutels! Tot 30 januari kun je je inschrijven voor €69,- per persoon.

Winnen! Met deze NOT acties maak je kans op een goodiebag!

Ik heb wel vijf ontzettend gave goodiebags samengesteld, en JIJ kunt er eentje winnen! Ik heb de NOT acties zo verdeeld dat zowel de thuisblijvers als de beursbezoekers aan bod komen. Lees hier wat je moet doen om kans te maken:

 1. Maak een selfie met de map. Post op Instagram of Facebook en tag slimmekleuters.nl. Op zaterdag kies ik een winnaar!
 2. Koop de 1000e map! Ik hoop binnenkort de 1000e map te verkopen. Ben jij de gelukkige? Dan krijg je een goodiebag erbij!
 3. Schrijf een recensie bij een leermiddel van slimmekleuters.nl. Zowel positieve als kritische recensies zijn welkom uiteraard. Uit alle nieuwe recensies trek ik zaterdag 28 januari een winnaar.
 4. Like IllustratieEnzo én slimmekleuters.nl en deel het bericht over de winactie. Yvonne Windhorst van IllustratieEnzo en ik hebben deze goodiebag extra goed gevuld… Vrijdag is Yvonne in de stand en maken we de winnaar bekend!
 5. Vind een GOLDEN TICKET in één van de Wat-als bureauklappers! Deze NOT actie is alléén op woensdag op de beurs zelf. Koop de Wat-als bureauklapper, in ééntje zit een gouden ticket verstopt. Gevonden? Dan krijg je ook een goodiebag!
Je mag aan alle acties meedoen die je wilt, maar je kunt maar één goodiebag winnen!

Nieuwe materialen bekijken


NOT staat voor Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Het gaat dus niet alleen maar om leuke NOT acties, maar ook om te tonen welke onderwijs ontwikkelingen er allemaal zijn. Zelf neem ik twee materialen mee die je (misschien) nog niet van me kent:

Hét HB-inzichtspel voor onderwijsprofessionals

Werkgroep comPACT van SWV Rijnstreek en ik hebben samengewerkt om de onderwijs- en begeleidingsbehoeften van hoogbegaafde leerlingen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dat hebben we verwerkt in een spel!

In Hét HB-inzichtspel word je aan het denken gezet over wat het betekent als je een hoogbegaafde leerling bent in ons onderwijs, of een kleuter met een grote ontwikkelingsvoorsprong. Wat zijn je sterke kanten? Waar loop je juist tegenaan? Wat heb je nodig?

Er wordt beschreven met welke houding de HB-vriendelijke leerkracht de leerling verder kan helpen. Voor wie zich daarin verder wil ontwikkelen beschrijven we praktische tips met verwijzingen naar lesmateriaal, websites en literatuur.

Ga alleen of samen met collega’s aan de slag met de thema’s in dit spel. Zo vergroot je spelenderwijs je inzicht in wat hoogbegaafde leerlingen nodig hebben. Met de tips kun je direct aan de slag! Zo word je (nog meer) een HB-vriendelijke leerkracht.

Er is steeds een serie van 4 kaartjes gemaakt bij een HB-gerelateerd onderwerp. hieronder een voorbeeld bij het onderwerp: Aanpassingsvermogen

Je ‘speelt’ het overigens niet als een gezelschapsspel, maar er zijn wel allerlei spelvormen mogelijk. In het spel vind je alvast een viertal suggesties. Je kunt de kaartjes zelfs inzetten tijdens een leerlingbespreking of coaching sessie. Het spel kost €17,95.

Wat-als vragenspel: bureauklapper!

Wat doe je als je Denksleutelthema’s uitwerkt, en steeds een heleboel leuke Wat-als vragen overhoudt? Er een nieuw spel van maken natuurlijk! Het Wat-als vragenspel was al beschikbaar voor het digibord (en is dat uiteraard nog steeds). Speciaal voor de NOT liet ik er een bureauklapper van drukken! Zo heb je 40 leuke Wat-als vragen bij de hand om de kinderen in je groep mee te prikkelen, aan het denken te zetten en te inspireren. De vragen zijn voor jong en oud geschikt, dus tip zeker ook je collega’s van de midden- en bovenbouw!

Voor €14,95 staat hij op jouw bureau te pronken. Of je de vragen nu gebruikt voor verloren momenten, of dat je er elke week één uitgebreid behandelt, dat is aan jou. In ieder geval vind je bij elke vraag een nadenk- teken- doe- knutsel- of speeltip.

Alvast proberen? Dat kan! Kom op de beurs een mapje met 3 voorbeeldvragen ophalen. Of probeer onderstaande vraag alvast uit!

Leerlijn leren leren en reflecteren: Stilstaan bij Groei

Tot slot breng ik graag Stilstaan bij Groei onder de aandacht. Dit is een leerlijn leren leren & reflecteren voor groep 1 tot en met 8. Oorspronkelijk ontworpen om te gebruiken bij een Kind Portfolio. Maar veel talentbegeleiders en plusklas leerkrachten maken er graag gebruik van.

Een deel van deze leerlijn is ook opgenomen in de map: Slimme Kleuters én groep 3. Het deel voor groep 5 tot en met 8 kun je als download toevoegen.

Wat is de opzet? Cyclisch komen activiteiten aan de orde met onderstaande doelen:

 • Jezelf leren kennen.
 • Kennis over brein en leren.
 • Kunnen reflecteren op eigen werk.
 • Jezelf kunnen verbeteren.
 • Moeilijkheden overwinnen.
 • Doelen stellen.

De kinderen gaan actief aan de slag met hun eigen ontwikkelproces en geven dit weer op de kopieerbladen. Die zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn om te presenteren aan anderen. Een mooie basis voor een kindgesprek.

Nieuwsgierig? Het hele pakket vind je hier, maar je kunt het ook komen inzien op de NOT! Hieronder alvast een voorproefje.

Wil je je alvast inlezen ga dan verder in dit blogartikel over Portfolio.

Geef een reactie