Busy Boxes: Inhoud! Wel 50 ideeën voor busy boxes 11


Wil jij ook aan de slag met busy boxes? En vraag je je af wat je in de doosjes kunt doen? In dit blogartikel vind je opgeteld wel 50 ideeen voor busy boxes. Wil je eerst een beschrijving van de werkwijze, lees dan dit blogartikel.

50 ideeën voor busy boxes

Je kunt zelf vast nog meer bedenken, maar het kan helpen om voor jezelf in categorieën te denken:

Constructie:

Bouwstokjes, kleine hoeveelheid knexx, LaQ of lego, prikkers met klei, kleine constructiesets, tegelkruisjes en rietjes, kleine blokjes met klittenbandstickers.

Motoriek:

klei, kralen rijgen, wattenbolletje blazen, tolletjes, knippatronen, stempelen, mini borduurkaartjes, blinddoek: tekenen met je ogen dicht, of route door de klas lopen, speeldeeg met kaneel en wat koekvormen, veters en babyschoentje.

Ontdekken:

mineralen en fossielen, magneten, kleurenmengbril, kleuren sorteren, mozaïek en spiegel, verfstrips losknippen en kleurverloop leggen, spulletjes voor drijven en zinken (ja, met water ín het bakje!).

Loose parts:

knopen, stenen, schelpen, oude sleutels, schroeven/moeren/bouten, munten, knijpers, gekleurde flessendoppen, noten,

Puzzels en spelletjes:

memory, zoek de kuikentjes, domino, boter/kaas/en eieren, kleine smartgames.

Creatief:

vingerpopjes, wereldspelmateriaal, wikki sticks, chenille draad, poppenhuispoppen en meubels.

Lezen en rekenen:

naam kleien, spelen met losse letters, letterstempels Hema, miniboekjes, dobbelstenen en klein materiaal om te tellen, rijmspel, oefenklokje en klokkijkkaarten, chenille draad om cijfers en letters te maken.

Tip, kijk ook een sop mijn pinterestpagina voor ideeën.

Heb je aanvullingen of ideeën bij één van deze categorieën? Of kun je nog een nieuwe categorie bedenken? Post je idee dan hieronder en ik verwerk het hierboven. Zo komen we tot een mooie verzameling!

Dit zit er bij mij ‘in the box’!

Ter inspiratie volgen hier foto’s van wat ik in de busy boxes heb op dit moment. In totaal heb ik meestal drie bakjes per tafelgroepje in de klas, dat komt neer op zo’n 18 tot 21 boxes die ‘actief’ zijn. Toch is het fijn om zeker 50 ideeën voor busy boxes te hebben. Ik wissel de inhoud namelijk regelmatig. De inhouden die ik even niet gebruik bewaar ik in ziplockbakjes in een lade of grote bak. Want uiteraard geldt ook hier: afwisseling houdt het leuk!

En zo ziet het eruit ‘outside the box’!


Geef een reactie

11 gedachten over “Busy Boxes: Inhoud! Wel 50 ideeën voor busy boxes

 • Marije hijdra

  Goede middag,
  Ik zie deze ideeen en heb nog wat ideeen voor je.
  Wij nemen deze ideeen altijd mee als we oppad gaan.
  1) gekleurde ijsstokjes met ronde /stukjes klittenband. Is leuk om mee te bouwen.
  2) ik had via Pintrest Lego voordbeeld kaartjes gevonden en dan de betreffende blokjes in een doosje. +/- 20 kaartjes
  3) boekje met tangram ideeen, met 7 magnetische vormen en dan kan je uitvogelen hoe je ze moet neerleggen

  Mocht je nog iets willen weten dan wil ik je wel foto’s sturen
  Vr. Gr. Marije hijdra

 • Lize

  Hoi Cora, Wat ziet dat er leuk uit!
  Ik dacht nog aan
  – een placemat in grote stukken knippen als puzzel;
  – een doosje vullen met wiebeloogjes en wat andere losse spulletjes die kunnen dienen als mond/neus/oren (vuilniszakbinders?)
  – een vingerskateboard met wat kleine pionnen
  – bingokaart met getallen van een incompleet bingospel
  – gelamineerde doolhof met magneet en paperclip o.i.d

    • Cora Bericht auteur

     Hoi Manissa,
     Ik heb de gekleurde houten bouwstokjes heb ik via Joeppie en de draadjes zijn een soort ijzerdraadjes bedekt met een laagje was. Ik weet niet meer precies waar ik ze vandaan heb. Mijn tip is: let vooral op wat je toevallig voor leuks en bruikbaars tegenkomt, bezoek eens een kringloopwinkel bijvoorbeeld! Of houd in de gaten wat Actioon of Flying Tiger in het assortiment heeft. En de poppetjes? Die zou je misschien ook met chenilledraad kunnen laten maken? Groetjes, Cora

 • Tirza

  Erg leuk idee, dat vinden de kinderen in mijn klas ook! Er gaat minder tijd verloren doorday de busy boxes eenvoudig ingezet kunnen worden op kleine momentjes. Onderling ruilen we de boxes met parallel collega’s, waardoor er uitdaging blijft ontstaan!

  Bedankt voor dit leuke idee!

 • Hermina

  Ah dit geeft ideeen voor een klein busy zakje voor als we moeten wachten bij de tandarts of restaurant/ pannekoekenhuis. Zakje gekleurde haarelastiekjes op kleur sorteren of iets mee ‘tekenen’. Chenille draad freubelen…perfect..ligt op zolder.