Denksleutels Herfst 4


Ken jij de Denksleutels al? De denksleutels geven je handvatten om vragen te stellen die een beroep doen op de hogere denkorde vaardigheden. Een zinnige manier om extra verdieping te bieden aan je slimme kleuters in de groep. In dit blogartikel kun je denksleutelopdrachten bij het thema Herfst vinden om eens uit te proberen!

Tony Ryan

De denksleutels zijn oorspronkelijk bedacht door Tony Ryan. Zijn ‘Thinker Keys’ zijn door Samenwerkingsverband 3006 beschikbaar gemaakt voor het Nederlandstalige gebruikers. Als je de link volgt naar hun site, vind je een duidelijke omschrijving van de Denksleutels, pdf-bestanden van de Denksleutels in verschillende formaten, én voorbeelden bij Sint, Kerst en lente:

Ga hier rechtstreeks naar de Denksleutels

Ideeën bij de thema’s

Veel leerkrachten hebben behoefte aan voorbeelden bij de denksleutels. Voor verschillende thema’s ben ik de denksleutels daarom al verder gaan het uitwerken. Zoals bij Denksleutels bij het thema herfst! Bij elk van de 20 sleutels werk ik vragen en opdrachten in het betreffende thema uit. Inderdaad niet alleen gespreksvragen, maar ook praktische opdrachten om in de hoeken in te zetten. Want ook slimme kleuters hebben behoefte om handelend te leren en te werken. Met hoofd én handen.

Denksleutels bij het thema herfst

Om eens te peilen of hier inderdaad behoefte aan is, stel ik de ideeën bij Denksleutels herfst bij deze beschikbaar in het volgende document. Het staat je vrij om dit te downloaden, uit te proberen en te gebruiken in je school. (maar… je hebt géén toestemming om -ideeën uit-  het document zonder toestemming te verspreiden i.v.m. copyright!)

Klik hier voor de download: Denksleutels bij thema Herfst

Benieuwd!

Ik ben benieuwd hoe je aan het werk gaat met de Denksleutels. Welke sleutels heb je gekozen om in de klas te proberen? En hoe beviel je dat? Heb je behoefte aan meer uitgewerkte Denksleutelopdrachten? Bij welke thema’s zouden dat dan zijn? Laat het weten in een reactie! Succes!

Reeds uitgewerkte thema’s zijn voor een klein bedrag te downloaden, de prijs is €1,99 of €2,49 voor een thema met extra activiteitenpagina’s. Hieronder alvans een link naar de overige seizoenen:

Lente- Pasen

Lente- tuin

Zomer

Winter


Geef een reactie

4 gedachten over “Denksleutels Herfst

 • Alyanne

  Hoi Cora,

  Ik gebruik de denksleutels regelmatig in mijn lessen, zowel in de klas als bij de plusklas voor groep 1 t/m 3. Ik merk dat ik het soms best lastig vind om een geschikte opdracht bij een thema te bedenken. Dus ik heb heeeeel veel belangstelling voor denksleutels uitgewerkt voor meer thema’s!

  Groetjes Alyanne ( van de leeuwarder schoolvereniging, je hebt bij ons de cursus slimme kleuters van Novilo gegeven.)

 • Marjan dV

  Wat fijn, aan de hand van thema’s!
  Ik heb een aantal slimme kids in mijn klas, dus ik wil aan de slag met deze denksleutels. Ik heb alleen geen cursus gevolgd, dus kan ik dat zo doen?
  Ik ben nieuwsgierig naar je artikel 🙂
  En fijn, deze site

  • Cora Bericht auteur

   Beste Marjan, je kunt zeker een aantal ideeën die je aanspreken gaan uitproberen. Ik heb zelf ook geen cursus gevolgd, maar ben al werkende ‘wijzer’ geworden en de tips en trucs wil ik graag in het beloofde artikel gaan doorgeven. Even geduld nog, maar ga alvast lekker uitproberen!

   Groetjes,

   Cora