Welkom!


Wat leuk dat je gebruik maakt van de website www.slimmekleuters.nl! Ik deel op deze website les ideeën voor slimme kleuters in de groep, achtergrondinformatie over ontwikkelingsvoorsprong, tips bij actuele thema’s en recensies van relevante lesmaterialen en boeken.

Wie is Cora Hansen?

Cora Hansen

Dat ben ik dus! Ik sta al ruim 25 jaar voor de klas. Ik heb alle bouwen van het basisonderwijs in de loop van de tijd gezien, maar na een aantal jaar kwam ik tot de conclusie dat mijn hart toch het meest bij kleuters ligt. Ik zou niet anders meer willen! Twee dagen in de week sta ik voor de klas. En dat blijf ik doen, ik geniet er enorm van!

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Heel wat jaren geleden startte op mijn school een hoogbegaafdenafdeling. We waren een van de weinige scholen in Nederland die óók meteen een groep voor jonge kinderen opzette. Toen ik deze groep samen met mijn duo ging draaien hebben we hard moeten zoeken naar een goede aanpak en een passend uitdagend leerstofaanbod. Ik kan je vertellen dat dat met vallen en opstaan ging. Gelukkig merkten we steeds heel duidelijk aan de kinderen wat wél en wat níet werkte en zo kwamen we uiteindelijk tot een goed aanbod en begeleiding.

Materialen ontwikkelen

De materialen en les ideeën die nu te vinden zijn in de webwinkel van www.slimmekleuters.nl zijn voor een groot deel in die begintijd ontwikkeld, uitgeprobeerd en gefinetuned. Ik ben de ideeën vervolgens tijdens trainingen en via de website gaan delen, vaak door middel van een eenvoudig wordbestandje of een korte beschrijving. Gelukkig kwam ik in contact met Yvonne van illustratieenzo . Zij maakt bij mijn ideeen een prachtige lay-out en illustraties. Zo worden het mooie professionele lespakketten, waar ik erg trots op ben!

Blij leeuwtje uit het lespakket complimentenkaartjes

Hoe geef je onderwijs aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong?

Als je me al wat langer volgt weet je misschien wat de rode draad is in mijn berichten, lesmaterialen en tips:

1. Een goede samenwerking met ouders is ontzettend belangrijk om het goed te kunnen begeleiden

2. Uitdagend aanbod gaat niet zozeer om ‘meer en moeilijker’ maar om het stimuleren van de hogere orde denkvaardigheden.

3. Het uitdagende aanbod staat of valt met een goede begeleiding. Werken aan een groeimindset vanuit een goede relatie met het kind helpt onderpresteren en faalangst voorkomen.

Trainingen en workshops van slimmekleuters.nl

Misschien handig om te weten; als je een training of workshop boekt, kom ik altijd zelf 🙂 ik heb verder geen medewerkers.

Misschien kom je me tegen op een inspiratiedag van Kleuteruniversiteit, of schrijf je je in voor de specialisatiemodule ‘slimmekleuters’ van Novilo die ik meerdere malen per schooljaar geef.

Wil je graag dat ik een traject verzorg op jouw school of binnen jouw stichting of vereniging, neem dan gerust contact op. Het is raadzaam om tussen maart en mei te plannen voor het schooljaar daarop, mijn agenda is vrij snel vol!

Enkele malen per jaar verzorg ik studiedagen op locaties door het hele land. Hiervoor kun je individueel of samen met collega’s inschrijven. Dan ben je meteen van de laatste ontwikkelen op de hoogte. Kijk eventueel verder op de pagina trainingen.

Slimmekleuters.nl volgen op social media

Vind je het leuk om veel actuele tips te krijgen? Volg me dan op Facebook en sinds kort ook op Instagram.

Nog meer weten?

Ik woon in Alphen aan den Rijn met mijn man en twee dochters. Geen kleuters meer, de dames zijn inmiddels 15 en 17! Ik lees graag, probeer sporten weer op te pakken (na een blessure) en hou van koken.

Maar wat ik vooral graag doe is allerlei ontwikkelingen op mijn vakgebied bijhouden. Ik kan heel blij worden van interessant nieuw lesmateriaal, een leuk lesidee of een inspirerend prentenboek!

Ik hoop dat ook voor jou als gebruiker van www.slimmekleuters.nl te kunnen betekenen een wens je veel lees-en lesplezier op de website!