Fruitliedje


Als ik me voorbereid op het nieuwe schooljaar, ga ik altijd op zoek naar nieuwe liedjes voor opruimen, welkom, dagen van de week, fruitpauze. Eén liedje is echter al jaren favoriet en dat is ‘fruitsalade’ van Jeroen Schipper, te vinden in de bundel ‘rood rood mannetje’. Het liedje swingt én de kinderen breiden hun woordenschat uit met flink wat namen van vruchten. Wat een top fruitliedje!

Visuele ondersteuning bij het fruitliedje

Ik heb er dit jaar een document bij gemaakt met alle fruitsoorten uit het eerste couplet. Leuk om uit te vergroten en op te hangen?

Fruitsalade plaatjes bij het liedje

Nieuwe smaken leren kennen

Het fruitliedje is ook heel geschikt om kinderen verschillende smaken te laten ontdekken. In de loop van het jaar wil ik dus proberen om ze elke genoemde vrucht eens te laten proeven. Ook hiervoor kun je het document gebruiken, ze kunnen bijhouden welke vruchten ze lekker vinden of niet.

Zing je mee met het fruitliedje?

Je vindt het liedje hieronder, zo kun je direct meezingen.

Nog meer muzikale tussendoortjes

Jeroen Schipper heeft nog veel meer leuke liedjes geschreven. Ook schreef hij liedjes voor bijvoorbeeld Singlish. Nóg zo’n aanrader als jij net als ik zélfs bij de tussendoorliedjes zorgt voor afwisseling en uitdaging!

Geef een reactie