Heb je een kleuter die… kan spelen met getallen? 2


DSCN0596

Soms komen ouders vertellen hoe goed hun kinderen al kunnen rekenen, tellen, lezen etc. Aan jou als leerkracht de taak om te ontdekken wat zij echt kunnen!

Veel kinderen kunnen de telrij al heel ver opzeggen. Dit kan aangeleerd zijn, zoals je ook een versje onthoudt. Het is leuk om te ontdekken of een kind ook kan doortellen vanaf een willekeurig getal, of zelfs terug tellen. Je kun ook eens kijken of het kind begrijpt wat er gebeurt als je met cijferkaartjes eerst 12 maakt, en daarna 21. Snappen ze wat er daar gebeurt? Dit vraagt heel wat rekeninzicht! Als je merkt dat de Slimme Kleuter niet alleen de tel rij kan opdreunen, maar hier ook mee kan spelen, dan is dat een aardige indicatie om eens verder te kijken!

Ditzelfde geldt voor de dagen van de week. Kan de kleuter dit opzeggen, dan is het mooi. Maar weet hij ook welke dag het eergisteren was? En zijn we overmorgen vrij of moeten we dan naar school?


Geef een reactie

2 gedachten over “Heb je een kleuter die… kan spelen met getallen?

  • admin Bericht auteur

   Beste Sara,

   De Rekenslang waarmee ik werk is gebaseerd op de Simon de Rekenslang van uitgever Edumat. Een aantal jaar geleden heb ik hen een aantal rekenversjes toegestuurd bij de rekenslang. Deze zijn nu doorontwikkeld tot een nieuw product. Op de website http://www.edumat.nl kun je veel informatie vinden.
   Wanneer je doorklikt naar ontwerp / oefenmateriaal/ leerlingmateriaal rekenslang vind je allerlei lesideeen en ook printbare werkbladen. Veel succes!