Leuke link voor Kerst!


Deze keer een klein berichtje maar met een super leuke link voor Kerst voor slimme kleuters. Probeer het spelletje vooral zelf even uit. Maar pas op! Het is behoorlijk verslavend!

Leuke link voor Kerst: krijg je alle lampjes aan?

Het spelletje wijst zichzelf: Kun je alle snoeren zo met elkaar verbinden, dat alle kerstlampjes branden? Door op de verbindingsstukjes te klikken, draaien ze rond. Zo kun je ze aansluiten op het netwerk. Hoe krijg je zoveel mogelijk lampjes aan? Terwijl je speelt hoor je een gezellig Kerstmuziekje op de achtergrond, dus je kom al helemaal in Kerstsfeer!

Een behoorlijke uitdaging. Laat de kleuters tellen hoeveel ballen ze ‘aan’ hebben gekregen. Elke keer dat je het spel start, krijg je een nieuwe indeling. Het is dus elke keer opnieuw puzzelen geblazen. Daardoor blijft het spel dagen (of weken-) lang leuk. Ik haal hem elk jaar weet tevoorschijn en kan het dan niet laten om het zelf ook weer even te proberen!

Je vindt de link hier: Minipret.nl Kerstverlichting
N.B. Het spelletjes draait niet op een ipad, maar op android, een digibord en de schoolcomputer gaat het prima!

Veel plezier ermee!

Andere leuke ideeën voor Kerstmis vind je hier : een mooi uitgeerkte lessenreeks bij het geweldige prentenboek Mannetje Taak. Ook bij het prentenboek Echt iets voor Kerstmis schreef is een heleboel ideeën, die vind je hier.

Geef een reactie