Leuke website: poissonrouge.com


Ik heb een tip voor een geweldige website voor alle kleuters! Op www.poissonrouge.com vind je ontelbare interessante spelletjes. Van hele simpele (om te leren muizen) tot uitdagende (nieuwe talen leren). En dat alles samengebald op één aantrekkelijke startpagina. Als je af en toe op het digibord enkele spelletjes introduceert, vinden de kinderen verder zelf hun weg op de site. Door op het rode visje te klikken kunnen ze altijd terug naar de startpagina.

Wat kost Poissonrouge.com?

In de volgende paragraaf beschrijf ik enkele spelletjes om je een idee te geven van de inhoud. Maar eigenlijk moet je het zelf even gaan uitproberen. Voor het geld hoef je het als school niet te laten. Poissonrouge.com biedt de spelletjes aan voor zeer redelijke prijzen, en vraagt vooral een bijdrage om het platform te kunnen onderhouden. Voor toegang op 30 devices betaal je als school jaarlijks €45,-. Dat is een koopje toch? Wil je het spel niet op school gebruiken, maar thuis voor jouw eigen slimme kleuter, dan kun je zelfs voor €12,- een jaar lang alle spelletjes spelen.

Voorbeelden van spelletjes

Klik op het mozaïek schilderijtje: je komt terecht in een kunstschilderij waar je kunt spelen met bekende schilderijen, zoals schilderijen van Mondriaan, Warhol en Escher.

Klik op de kastelen. Hier kunnen kinderen woorden oefenen in allerlei vreemde talen, van Frans tot Chinees!

Klik op de raket en je komt terecht op allerlei planeten waar kinderen hun rekenvaardigheden tot 100 kunt oefenen.

Neem zelf een liedje op op piano en speel het ook weer af! Verzinnen de kinderen zelf een liedje of proberen ze een bekend liefdje op te schrijven?

Ontdek alle sterrenbeelden in dit leuke aanklikspel. Herkennen de kinderen de Grote Beer en Cassiopeia?

Speel met optische illusies, de kinderen kunnen de afbeeldingen vergroten, verkleinen of laten draaien:

Tijdens verschillende seizoenen worden er speciale spelletjes aangeboden.

Ga verder vooral zelf op ontdekkingstour, je kunt hier echt spreken van een rijke leeromgeving, maar dan op de computer.

Van Poissonrouge.com zelf:

De Poisson Rouge-site bestaat en groeit sinds 1999. Het bevat meer dan 300 spellen en activiteiten. Voor alle smaken en alle leeftijden. Er is geen tekst, geen uitleg, met het abonnement is alles verder gratis en de kinderen vinden heel snel hun weg zodra ze de muis kunnen pakken. Als je verdwaald bent, laat ze je dan begeleiden! Poisson Rouge is een schijnbaar eindeloze verzameling games, activiteiten en entertainment, allemaal samengebracht in een intuïtieve, woordeloze omgeving. Eenmaal binnen word je simpelweg ondergedompeld in de World of Goldfish. Het is moeilijk om alle activiteit op de site te tellen en er worden regelmatig toevoegingen gedaan – we hebben meer dan 49 secties. Er zijn geen regels of instructies, het is aan jou om te spelen en te beslissen wat je doet.

Geef een reactie