Met een ‘korte’ ei 2


egg-100165_1280-1000x620

In deze Paas-serie mag een activiteit rond lezen en letters natuurlijk niet ontbreken. Daarom een grappige activiteit voor beginnende lezers en schrijvers in groep 2 en 3. Wil jij ook een rekenactiviteit uitproberen? Klik dan door naar Met een ei 4

Zoek het ei, of zoek de ei?!

Print het volgende activiteitenblad voor de kleuters en vergroot eventueel tot A3.

Met een ei 3

Vertel de kleuters dat je met Pasen eieren niet alleen kunt vinden in de tuin of in huis, maar ook in woorden!

Ga samen met de kleuters op zoek naar enkele voorbeeldwoorden zoals reis, wei en eiland. Hebben ze daar inderdaad de verstopte eieren kunnen vinden?

Vandaag gaan de kleuters deze woorden anders dan anders schrijven… Op de plaats van de twee-teken klank, tekenen we een ‘eitje‘ Nog leuker: gebruik paasei-stickers, die zijn vast te vinden!

*Je kunt de woorden natuurlijk samen bedenken, maar je kunt er ook een echte zoekopdracht van maken. Geef elk tweetal een boek en laat ze speuren naar woorden met de ei. De gevonden woorden kunnen ze naschrijven of nastempelen op een groot blad. Wie weet kun je er zelfs een wedstrijdje van maken. Welk tweetal lukt het de meeste woorden te vinden in vijf minuten?

Veel plezier!

Veel plezier met het samen bedenken, stempelen en lezen van deze grappige woorden. O ja, en wees voorbereid op kleuters die worstelen met de vraag of woorden met ‘de lange ij’ ook gebruikt mogen worden…

Wat vind jij?

Boekentip

Woorden met de ei moeten de kinderen gaan herkennen en op den duur onthouden, het zijn weet-woorden. In het leuke boek hieronder staan letterlijk ALLE woorden met een ei, en niet één met de lange ij. Een grappig en fantasierijk boek.


Geef een reactie

2 gedachten over “Met een ‘korte’ ei