Nieuw schooljaar: Wat voor juf wil jij?


Wat voor juf wil jij?

Misschien begin je komende week al, of misschien pas later. Graag geef ik je nog wat tips voor de eerste periode van het nieuwe schooljaar. Voor Slimme Kleuters is het belangrijk dat ze door jou gezien en gehoord worden. ‘Snapt de juf wat ik nodig heb om te kunnen leren en groeien?’

Het is daarom een goed idee om hier meteen mee van start te gaan. Natuurlijk bespreek je met de kinderen wat jouw regels en verwachtingen groep zijn. Vraag dit jaar ook eens wat voor juf zij graag zouden willen dit jaar! Dit kun je op een mooie poster zetten, ook als reminder voor jezelf.

Het mooie is dat bij Slimme Kleuters de sociale ontwikkeling vaak al zover is ontwikkeld dat je een wederkerige relatie kunt hebben. Door naar de poster te verwijzen maak je duidelijk dat je probeert om rekening te houden met hun vragen. Dat geeft erkenning en vertrouwen. Daarnaast kun je ook aangeven dat je ook iets van de Slimme Kleuter verwacht: ‘Ik ga jou leren schaken omdat je dat zo leuk vindt. Ik vind het ook belangrijk dat je goed je handen leert gebruiken, dus we doen vandaag ook een vouwwerkje.

Wat stond er in onze groep zoal op?

  • Dat ze mij leert schaken
  • Dat ze met me speelt
  • Knuffelig
  • Een juf die van dieren houdt
  • Een leuke juf
  • Muzikaal
  • Dat ze mij leert rekenen
  • Schattig, lief, blij
  • Dat ze van kleuren houdt

Zo’n precieze taakomschrijving heb ik nooit eerder gehad!

Geef een reactie