Nieuw Schooljaar!


 

Het is weer zover, er staat een kersvers schooljaar voor de deur!

Na een heerlijke vakantie in de V.S., mag ik morgen beginnen in mijn nieuwe kleutergroep. Na een uitstapje te hebben gemaakt naar een HB-bovenbouwgroep ben ik weer terug bij de kleuters. Hoewel het erg interessant was om te zien hoe de kinderen, die ik vaak als slimme kleuter had begeleid, zich als 9 of 10-jarige verder ontwikkelen, ben ik blij weer terug te zijn bij de kleuters. Daar ligt toch echt mijn hart!

 

Observeren, signaleren en aanbod in de klas, workshops!

Dus ook aan mij dit schooljaar de mooie maar soms lastige taak om slimme kleuters te signaleren en te begeleiden in de klas. Natuurlijk wil ik ook dit jaar mijn kennis en ervaring delen tijdens de workshops. De precieze data laat ik met een week of 2 weten. Houd je agenda vast vrij eind oktober (Alphen aan den Rijn) of half november (o.v. Eindhoven) Wil je liever een teamtraining op maat neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

Waar zien we elkaar?

Misschien kom ik je dit schooljaar tegen bij Specialisatiemodule Slimme Kleuters bij Novilo, of op een van de inspiratiedagen van Kleuteruniversiteit. En wellicht zien we elkaar op studiedagen, zoals het Jonge Kind Event op 15 september. En niet te vergeten de NOT in januari!

 

Facebook

Op Facebook Slimme Kleuters houd ik je op de hoogte van nieuwtjes, workshops, nuttige links, leuke ideeën etc.

 

Webshop en materialen

Je hebt misschien al gezien dat er een winkelwagen icoontje te vinden is in de rechter bovenhoek. Er zit iets moois aan te komen! Ik ben erg blij met mijn samenwerking met Illustratie en zo voor het ontwikkelen van kaartjes, lessen, cursusmateriaal en wat ik nog meer kan bedenken! Nog even geduld, op 5 september breng ik de eerste materialen in samenwerking met Novilo uit!

 

Lessen en ideeën op de site

Uiteraard mag je ook weer van me verwachten dat ik les ideeën en tips voor een rijke leeromgeving met jullie deel. Eind augustus een eerste les waarin je interesse in geletterdheid en lezen direct aan het begin van het schooljaar stimuleert.

 

Hoe kun je me helpen?

Ik ben gek op feedback 😉 en hoor graag wat je goed zou kunnen gebruiken. Reageer dus op (oude en nieuwe) berichten op deze site, stel vragen, en laat weten voor welke thema’s je ideeën kunt gebruiken! Leuk als je mijn site wilt noemen op de sociale media, leuke ideeën pint op Pinterest (je kunt me daar ook volgen uiteraard) of berichten van mijn FB pagina wil delen met anderen.

 

Succes dit schooljaar!