Privacybeleid


Ik vind jouw privacy erg belangrijk. Daarom verwerk ik jouw persoonsgegevens geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hoe ik dit doe en welke rechten je hebt, kun je lezen in deze privacyverklaring.

1. Contactgegevens
Onderwijskrachtig

Havixhorst 110
2402 MV Alphen aan den Rijn
cora@slimmekleuters.nl
KvK nummer: 53277597

2. Wanneer verwerk ik welke persoonsgegevens?

Contact

Wanneer wij contact met elkaar hebben, dan verwerk ik (mogelijk) jouw voor- en achternaam, eventueel bedrijfsnaam, e-mailadres en/of telefoonnummer.
Grondslag AVG: gerechtvaardigd belang

Bewaartermijn: onbepaalde tijd, maar nooit langer dan nodig is

Webshop

Wanneer je iets koopt in mijn webshop, dan verwerk ik jouw voor- en achternaam, eventueel bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer en adresgegevens. Met deze gegevens wordt een account aangemaakt. In jouw account kun je altijd jouw online aankopen terugvinden.
De genoemde gegevens heb ik niet alleen nodig om jou de factuur te sturen (zie daarvoor “Facturatie/Financiele administratie”), maar ook om jou een bevestiging te sturen. Die bevestiging stuur ik per mail. Het telefoonnummer verwerk ik om eventueel vragen te kunnen stellen over de bestelling, bijvoorbeeld als er iets mis is gegaan.

Grondslag AVG: uitvoering van de overeenkomst
Bewaartermijn: je account blijft net zo lang online als jij wil, of totdat Onderwijskrachtig ophoudt te bestaan

Online training

Indien je een online training aanschaft, dan verwerk ik jouw inloggegevens. Deze worden vanzelf gemaakt door het systeem, of in bepaalde gevallen handmatig, en heb je nodig om toegang te krijgen tot de training.

Grondslag AVG: uitvoering van de overeenkomst

Bewaartermijn: uiterlijk 2 jaar na afloop van de overeenkomst

Training open inschrijving / incompany training

Wanneer ik een training op open inschrijving geef of een incompany training geef, dan vraag ik informatie over jouw functie. Op deze manier weet ik aan welke mensen ik de training geef, en kan ik daar mijn training eventueel op aanpassen.

Grondslag AVG: uitvoering van de overeenkomst
Bewaartermijn: uiterlijk 1 jaar na afloop van de overeenkomst

Dieetwensen/allergieën

Wanneer je aan een van mijn trainingen deelneemt en er is een lunch inbegrepen, dan kan ik vragen om jouw dieetwensen/allergieën. Zo kan ik er rekening mee houden.

Grondslag AVG: toestemming
Bewaartermijn: t/m de dag dat de (laatste) lunch wordt verstrekt

Certificaten

Wanneer je aan een van mijn trainingen hebt deelgenomen, kun je een certificaat ontvangen na afsluiting ervan. Hier staat jouw voor- en achternaam op.

Grondslag AVG: uitvoering van de overeenkomst
Bewaartermijn: uiterlijk 5 jaar na afsluiting van jouw training, zodat ik kan controleren of jij de training hebt voltooid

Facturatie / Financiële administratie

Voor de facturatie van opdrachten en voor mijn financiële administratie verwerk ik jouw voor- en achternaam, eventueel bedrijfsnaam, adresgegevens, klantnummer, factuurnummer, bankgegevens, en e-mailadres. Deze gegevens vraag ik aan jou, of verwerk ik zodra jij iets aankoopt op mijn website of op een andere manier online aankoopt.

Grondslag AVG: wettelijke verplichting

Bewaartermijn: maximaal 7 jaar vanwege de wettelijke bewaarplicht van financiële administratie

Reviews (via de webshop)

In mijn webshop kun je een review achterlaten. Het kan ook zijn dat ik hier per e-mail om vraag. Voor de review zelf wordt jouw voornaam gebruikt. Jouw e-mailadres had ik al door eerder contact.

Grondslag AVG: toestemming

Bewaartermijn: zolang mijn webwinkel of het product / de dienst online staat

Reviews (via mail)

Het kan zijn dat ik vraag of jij een review wil schrijven die ik kan plaatsen op mijn website en op mijn social media kanalen. Ik vraag dan per mail of ik jouw voor- en achternaam en eventueel jouw functie en/of bedrijfsnaam mag gebruiken bij de review. Jouw e-mailadres had ik al door eerder contact.

Grondslag AVG: toestemming

Bewaartermijn: zolang mijn website online staat of zolang mijn social media kanalen actief zijn, of totdat ik je review zelf niet meer wil gebruiken

Reacties op de website

Op mijn website kun je een reactie achterlaten. Hiervoor verwerk ik jouw voornaam, e-mailadres en IP-adres. Het IP-adres wordt verzameld zodat ik spam kan handhaven.

Grondslag AVG: toestemming

Bewaartermijn: zolang ik deze op mijn website of in de back end wil bewaren

Nieuwsbrief

Ik verstuur jou graag een nieuwsbrief. Je kunt jezelf hiervoor inschrijven op mijn website bij het afrekenen in een webshop, of ik vraag jou zelf of je wil worden ingeschreven. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Ik verwerk alleen jouw voor- en achternaam en e-mailadres.
Grondslag AVG: toestemming

Bewaartermijn: zolang je ingeschreven staat

Taggen op social media

Soms kan het zijn dat ik jou tag op social media. Dit doe ik omdat ik bijvoorbeeld een samenwerking met je aan ben gegaan. Hiervoor gebruik ik jouw social media accountnaam, die kan bestaan uit jouw voor- en achternaam.

Mocht ik jou taggen en mocht je dit niet prettig vinden, voel je vrij om dit per direct aan te geven zodat ik dit in de toekomst niet meer zal doen.

Grondslag: gerechtvaardigd belang

Bewaartermijn: zolang het social media bericht online is

Sollicitaties

Wanneer je bij mij solliciteert als bijvoorbeeld zzp’er/freelancer, dan verwerk ik jouw voor- en achternaam en de persoonsgegevens binnen jouw cv. Jouw voor- en achternaam, bedrijfsnaam en handtekening komen ook op onze overeenkomst te staan als jij met mij zal werken.

Grondslag van de AVG: gerechtvaardigd belang (sollicitaties) / uitvoering van de overeenkomst

Bewaartermijn: de sollicitaties maximaal 4 weken na sluiting van de vacature / de overeenkomst niet langer dan nodig is

Gerechtvaardigd belang

Voor sommige doelen verwerk ik persoonsgegevens op basis van de grondslag “gerechtvaardigd belang”. Het belang om jouw persoonsgegevens te verwerken is hierbij afgewogen tegen jouw belang (het recht op privacy). Ik verwerk daarom niet meer gegevens dan nodig is om het doel te bereiken en verwerkt ze ook niet langer dan nodig is.

3. Ontvangers van jouw persoonsgegevens

Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derde partijen, tenzij dit nodig is voor de bedrijfsvoering of dit wettelijk verplicht is. De derde partijen waar ik (mogelijk) jouw gegevens aan heb verstrekt, zijn:

  • Yourhosting
  • Antagonist
  • WordPress
  • Woocommerce
  • Learndash
  • Microsoft (Outlook)
  • Administratiekantoor
  • Mailerlite
  • Dropbox
  • WeTransfer
  • MyParcel
  • Google Analytics
  • Mollie
  • VA
  • Catering

Ik verkoop jouw gegevens niet door aan derden.

4. Doorgifte aan derde landen

Ik probeer persoonsgegevens zoveel mogelijk binnen de Europese Economische Ruimte (EER) te verwerken. Het kan echter zijn dat ik toch diensten inzet van buiten de EER. Ik doe dit alleen indien er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens.

5. Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Ik heb passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Maatregelen die worden genomen, zijn bijvoorbeeld:

  • regelmatig updaten van de website en plugins;
  • back-ups maken van website data;
  • het gebruik van een SSL-certificaat;
  • het gebruik van sterke wachtwoorden;
  • regelmatig testen en evalueren van mijn maatregelen.

6. Geautomatiseerde besluitvorming

Er is sprake van geautomatiseerde besluitvorming als er automatisch besluiten worden gemaakt op basis van verwerkte persoonsgegevens, zonder dat er een echt persoon is tussengekomen. Ik maak geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

7. Cookies (slimmekleuters.nl)

Cookies zijn kleine bestandjes die op randapparatuur worden geplaatst wanneer je een website bezoekt, zoals op je laptop of telefoon. Deze cookies onthouden informatie en worden opgehaald wanneer je een website opnieuw bezoekt. Welke cookies ik plaats, zijn:

Functionele cookies. Dit zijn cookies die de website nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze cookies hebben geen impact op jouw privacy en ik hoef hiervoor geen toestemming te vragen.

(Geanonimiseerde) analytische cookies. Dit zijn cookies waarmee de websitehouder statistieken van zijn website kan bijhouden. Denk aan het aantal bezoekers, hoe lang een bezoeker op de website is en welke browser de bezoeker gebruikt. Ik gebruik Google Analytics voor mijn statistieken. Ik verzamel geen IP-adressen, dus ik hoef geen toestemming te vragen om deze cookies te plaatsen.

De grondslag om statistieken bij te houden, is gerechtvaardigd belang. Dit is een van de door de AVG genoemde grondslagen waarop ik (net als toestemming) persoonsgegevens mogen verwerken. Ik heb ons belang bij het verwerken van jouw persoonsgegevens afgewogen tegen jouw belang (het recht op privacy).

Marketing cookies / tracking cookies. Deze cookies meten wat je doet op een website en ze volgen ander internetgedrag. Dit is om een persoonlijk profiel van jou op te bouwen voor marketingdoeleinden. Voor deze cookies heb ik expliciet jouw toestemming nodig.

Door Pinterest worden tracking cookies geplaatst. Dit zijn sessie cookies.

Cookies uitschakelen, verwijderen of je voorkeuren wijzigen

Je kunt cookies uitschakelen of verwijderen in jouw browserinstellingen. Gebruik eventueel de zoekfunctie. Let op: het uitschakelen of verwijderen moet per computer en per soort browser. Maakt je dus gebruik van Google Chrome én Microsoft Internet Explorer? Dan moet je op beide browsers de cookies uitschakelen/verwijderen.

Wil je je voorkeuren voor cookies wijzigen? Dat kan op deze pagina.

8. Jouw rechten

Indien jouw persoonsgegevens verwerkt worden, heb je hier in bepaalde mate controle over. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb jij de volgende rechten:

Recht op inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens ik van jou verwerk. Kloppen bepaalde gegevens niet? Dan kun je mij verzoeken deze te rectificeren. Ook kan ik op jouw verzoek gegevens wissen.

Recht op beperking van de verwerking

Dit is het recht om (tijdelijk) te stoppen met het verwerken van jouw gegevens. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de gegevens die ik van jou heb, mogelijk onjuist zijn. Dan mag ik deze gegevens niet meer gebruiken totdat ik de juiste gegevens heb. Ook indien de verwerking van de gegevens onrechtmatig is, ik de gegevens niet meer nodig heb of wanneer je bezwaar hebt gemaakt tegen het verwerken van gegevens, moet ik (tijdelijk) stoppen met het verwerken van jouw gegevens.

Recht op bezwaar

Wanneer ik jouw gegevens verwerk vanwege “gerechtvaardigd belang” en je het hier niet eens bent, dan kun je bezwaar maken. Wanneer je bezwaar maakt, dan zal ik de persoonsgegevens niet langer verwerken, tenzij ik dwingende legitieme gronden voor de verwerking kan aantonen die zwaarder wegen dan jouw belangen, rechten en vrijheden, of voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van een rechtsvordering. Wanneer je bezwaar maakt tegen de verwerking ten behoeve van direct marketing, dan verwerk ik deze gegevens niet meer.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van mij in een gestructureerde, gangbare en door een machine te lezen vorm te verkrijgen en deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen wanneer je mij toestemming hebt gegeven om jouw persoonsgegevens te verwerken en/of wanneer de verwerking geautomatiseerd wordt gedaan.

Recht om je toestemming in te trekken

Wanneer ik jouw toestemming heb gekregen om jouw persoonsgegevens te verwerken, dan heb jij te alle tijde het recht om deze toestemming in te trekken. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van de persoonsgegevens vóórdat je de toestemming hebt ingetrokken.

Recht om een klacht in te dienen

Heb je een klacht over hoe ik met jouw persoonsgegevens omga? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wil je een van deze rechten uitoefenen, mail dan naar cora@slimmekleuters.nl. Wil je het recht om een klacht in te dienen uitoefenen, neem dan contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.

10. Wijzigingen

Het kan zijn dat ik deze privacyverklaring in de tussentijd aanpas. Redenen daarvoor kunnen bijvoorbeeld wijzigingen in het bedrijf zijn, of nieuwe ontwikkelingen op gebied van wet- of regelgeving. De nieuwste versie zal altijd online gepubliceerd staan. Als de wijzigingen op jou van toepassing zijn, informeer ik jou daarover. Maak je na de wijzigingen nog steeds gebruik van mijn diensten, dan ga je akkoord met deze wijzigingen.

Versie: 27 juli 2023