Slimme Kleuter WIN-actie


Mijn bedrijf Onderwijskrachtig bestaat in 2021 tien jaar! Een mooi moment om bij stil te staan en iets bijzonders te organiseren…

Al jaren deel ik mijn ideeën voor onderwijs aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Dat doe ik via deze website, de educatieve materialen die ik uitgeef en tijdens workshops en trainingen.

Als ik op scholen kom of met deelnemers aan de trainingen in gesprek ga, hoor ik vaak ontzettend gave ideeën om slimme kleuters in de klas uit te dagen. Zó zonde als zo’n idee niet verder wordt verspreid. Wat zou het mooi zijn als meer kinderen en collega’s ervan kunnen profiteren. Ik sta dus te popelen om deze ideeën verder te delen!

Langzamerhand begon bij mij het idee te ontstaan om eens een wedstrijd uit te schrijven en collega’s in Nederland en België ertoe te verleiden om een uitdagende les voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong met elkaar te delen. En nu is het zover!

Wat kun je winnen?

Heel begrijpelijk dat je daar nieuwsgierig naar bent! Het is tenslotte niet voor niets een wedstrijd. Er zijn verschillende mooie prijzen:

Eerste prijs

De winnaar van de eerste prijs ontvangt natuurlijk die prachtige Slimme Kleuter Award! Ik kom de Award persoonlijk overhandigen en natuurlijk neem ik ook een gloednieuw exemplaar van de map: ‘Slimme Kleuters én groep 3‘ voor je mee. Ik verzorg diezelfde dag een workshop van 3 uur naar keuze voor jou en je team. Als klap op de vuurpijl ontvang je een pakket met 6 mooie smartgames. Cool he!

Tweede prijs

Jij ontvangt als winnaar van de tweede prijs een mooie oorkonde. Ook stuur ik je een exemplaar van de map ‘Slimme Kleuters én groep 3‘ op. Daarnaast krijg je een leuk boekenpakket met vijf WilleWete titels naar keuze.

Derde prijs

Ook de winnaar van de derde prijs krijgt de map ‘Slimme Kleuters én groep 3‘ toegestuurd. Daarbij hoort ook een mooie oorkonde, en een pakketje met een leuke smartgame én een WilleWeteboek.

Eervolle vermeldingen

Jazeker , die eervolle vermelding, die geldt voor IEDEREEN die meedoet aan de wedstrijd en een lesidee instuurt. Heel tof dat jij je lesidee met collega’s wilt delen! Als je inzending aan de voorwaarden (die je hieronder leest) voldoet, ontvang je een kortingscode van €7,50 die je in de webwinkel van slimmekleuters.nl kunt besteden. Mooi toch!

Foto door Anna Shvets via Pexels

Hoe kun je winnen?

Stuur je inzending uiterlijk in op 31 mei 2021. (deze datum is in verband met de lockdown aangepast)

Waar moet je inzending aan voldoen:

 • Stuur een unieke en door jouzelf ontworpen lesontwerp of korte lessenserie*.
 • Je kunt individueel deelnemen of met collega’s een gezamenlijk ontwikkeld lesontwerp inzenden.
 • Je vermeldt in het document jouw naam/ namen en school of organisatie.
 • Het document beslaat twee tot acht bladzijden.
 • De les is nog niet eerder gepubliceerd.
 • Je hebt de les zelf uitgevoerd of uit laten voeren.
 • Je voegt enkele foto’s toe van de les**
 • De les is goed over te dragen en ook door anderen uit te voeren.
 • De les komt tegemoet aan de leerbehoefte van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

*Je kunt de les volledig zelf bedenken maar je mag ook een lesontwerp maken bij bijvoorbeeld een bestaand gedicht, verhaal of prentenboek. Vermeld duidelijk de betreffende bron.

**Let hierbij goed op de privacy wetgeving. Kies bijvoorbeeld voor foto’s van jezelf in actie, van kinderhanden, of van het werk van kinderen. Breng kinderen niet herkenbaar in beeld, tenzij je schriftelijke toestemming hebt van de ouders. Stuur dan een ondertekende toestemmingsverklaring mee.

Wat is nu die leerbehoefte van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong? Handig om te weten is dat ik altijd héél blij word van activiteiten waarbij het hogere-orde-denken wordt gestimuleerd. Je zou bijvoorbeeld een mooie filosofieles kunnen ontwerpen bij een prentenboek of een gedichtje. Je kunt ook denken aan een interessante ontdekhoek met opdrachtkaarten erbij. Een andere mogelijkheid is om een prentenboek met een ‘probleem’ te zoeken en de kinderen een oplossing laten ontwerpen. Of wie weet wil jij de natuur de school in halen en je samen met de kinderen verwonderen. Dit zijn wat voorbeelden, maar ik wil me juist graag laten verrassen met activiteiten en ideeën waaraan ik nog níet zou denken. Voel je dus vrij om creatief te zijn, ik laat me graag door jullie inspireren 🙂

Voorwaarden enzo

Dit is best een lastig stukje hoor, ik heb nog niet eerder een wedstrijd uitgeschreven. Heb je vragen of is iets niet duidelijk, stel je vraag dan gerust in de reacties op dit blog. Hieronder de voorwaarden zoals ik ze nu heb bedacht:

 • Stuur het lesontwerp uiterlijk 31 mei in, via een mail aan cora@slimmekleuters.nl met als onderwerp: wedstrijd slimme kleuters + jouw naam
 • Voeg het lesontwerp in een Word bestand toe en voeg ook de foto’s als bijlage toe.
 • Als je aan de voorwaarden voldoet uit de alinea: Hoe kun je winnen ontvang je een bestelcode t.w.v. €7,50 voor materialen in de webwinkel van slimmekleuters.nl.
 • Over de inhoud van je inzending krijg je geen feedback, tenzij je één van de prijswinnaars bent.
 • Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gecorrespondeerd.
 • De drie winnende inzendingen worden in een blogbericht gepubliceerd op www.slimmekleuters.nl onder vermelding van je naam/ namen en school of organisatie.
 • De winnaars worden ook in het zonnetje gezet via de Social Media accounts van www.slimmekleuters.nl.
 • De prijzen worden beschreven in de alinea: Wat kun je winnen?
 • Ook uit de overige inzendingen kunnen (delen van) lessen worden gepubliceerd op slimmekleuters.nl. Het doel van de wedstrijd is namelijk het delen van goede ideeën! Je naam wordt altijd genoemd als een idee gebaseerd op jouw inzending gepubliceerd wordt, ere wie ere toekomt.
 • Cora behoudt zich het recht voor je inzending tekstueel, inhoudelijk en qua vormgeving aan te passen voordat deze gepubliceerd wordt op de website.
 • De inzendingen zullen niet zonder overleg en toestemming van de auteur worden gebruikt om tegen betaling aan te bieden in de webwinkel van wwww.slimmekleuters.nl of elders.
 • Als je deelneemt geef je toestemming om je naam te publiceren op deze website. Je kunt me op elk moment vragen je naam te verwijderen.
 • Als je deelneemt geef je toestemming om de volgende persoonsgegevens te bewaren om met je te kunnen communiceren: je naam en je emailadres. Je kunt me op elk moment vragen deze gegevens te verwijderen.
 • Tot slot: ik hoop natuurlijk op veel inzendingen! Bij minder dan 10 inzendingen die voldoen aan de genoemde voorwaarden, behoud ik me het recht voor de wedstrijd te annuleren.

Geef een reactie