Smartgames: Penguins on Ice 6


dscn0868

Penguins on Ice

Ik ben erg enthousiast over Penguïns on Ice!

Er zijn meerdere Smartgames die uitgaan van het puzzelen met pentagrammen: d.w.z. puzzelstukjes die bestaan uit 5 vierkantjes die op verschillende manieren aan elkaar zijn gevoegd.

In dit spel zijn de puzzelstukken zelf flexibel, je kunt de vorm van elk stuk veranderen door de schotsen langs elkaar te schuiven. De stukken zijn heel solide, van een prettig formaat voor kleuterhanden en het schuiven gaat zonder moeite. Ik heb het spel al een jaar of 4 in de klas, en het geeft geen krimp!

Doel van het spel

Doel van het spel is om alle puzzelstukken passend op het speelbord te krijgen én er daarbij voor te zorgen dat de pinguïns op de juiste plek staan. Dat vraagt behoorlijk wat gepuzzel en ruimtelijk inzicht.

De opdrachten zijn ingedeeld van Starter tot Master, 60 in totaal.

[bol_product_links block_id=”bol_56b1043313533_selected-products” products=”1004004011373411″ name=”penguins” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Geef een reactie

6 gedachten over “Smartgames: Penguins on Ice

 • Lieneke Schuurs

  Hallo

  Ik ben met veel enthousiasme jouw site aan het bekijken. Ik krijg helemaal zin om deze projecten bij ons op school uit te proberen! Ik werk zelf in een Plusklas voor groep 6/7 en 8. Maar op de school waar ik intern begeleider ben zou ik graag een aantal kleuterthema’s voor slimme kleuters in willen voeren.
  Ik gebruik het spel ‘pinguins on ice’ al wel bij oudere kinderen maar nog niet bij de jongste kinderen. Ik zou graag je aftekenblad ontvangen.

  Groet Lieneke

 • Hajar

  Hallo,

  Dit ziet er een leuk spel uit voor de hoogbegaafde kleuters in de kleuterklas. Ik wil dit spel graag eens uitproberen bij hun, daarbij wil ik graag gebruik maken van je aftekenbladen. Ik wil ze dus graag ontvangen.

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groeten,
  Hajar

 • Marian

  Hallo,
  Het spel hebben we in de klas en wordt regelmatig ingezet. Het is heel leuk om te zien hoe verschillend de kinderen met de verschillende niveaus uit de voeten kunnen.
  Ik zou graag je aftekenbladen ontvangen.
  Alvast bedankt!

  Marian