Spaans tellen en zingen 2


Zie ginds...

Sinterklaas die komt uit Spanje. Dat weet iedereen! Hoe leuk zou het zijn om Sinterklaas dit jaar eens in zijn eigen taal te ontvangen. Zing een verjaardagsliedje in het Spaans. En laat maar zien dat je al in het Spaans kunt tellen. De slimme kleuters in je groep zullen het geweldig vinden om dit te leren.

Muziek voor Sinterklaas in het Spaans

NIeuwe taal en woorden leren gaat zingend heel goed. Ontvang Sinterklaas in het Spaans met dit leuke liedje.

Zing onderstaande tekst op wijze van ‘Happy Birthday’

Cumpleaños feliz                                 Gelukkige verjaardag,
Te deseamos a ti.                                  Dat wensen we jou,
Que los cumplas en tu día,                   Dat je op jouw dag,
Que los cumplas feliz                           Een gelukkige verjaardag mag hebben.

Horen hoe het klinkt in het Spaans? Dat kan via de volgende link: https://soundcloud.com/studioglobo/cumplea-os-feliz

Tellen voor Sinterklaas in het Spaans

Uno, Dos, Tres, Cuatro, Cinco, Seis, Siete, Ocho, Nueve, Diez

Je hebt vast kleuters in de klas die al heel vaardig zijn met tellen en een goed getalbegrip hebben. De reguliere kringactiviteiten en de ontwikkelingsmaterialen bieden voor hen weinig nieuws.

Voor deze Slimme Kleuters is het een leuke uitdaging om te leren tellen in het Spaans. Dat is meteen een goede training voor het geheugen! Het is handig om met kaartjes te werken als geheugensteuntje.

Hoewel de kinderen de Spaanse schrijfwijze/uitspraak misschien niet echt kunnen lezen, zullen ze door herkenning van enkele letters toch snel het aantal en het telwoord gaan koppelen. Kaartjes vind je onderaan dit bericht.

 

 

Ideeën met de getalkaartjes:

 • Print de vellen ook uit op A3 formaat en hang op in de klas. Vraag de kleuters die de uitdaging kunnen gebruiken of ze bij alle tel activiteiten de Spaanse getallen willen gebruiken.
 • Voor de kleuters is het fijn om individueel of samen op A3 formaat te werken. Ze kunnen op de lege getalkaarten de getallen of getalbeelden toevoegen. Je kunt ze deze laten stempelen, tekenen of schrijven.
 • Andere leuke varianten: geef ze een spel speelkaarten en laat de juiste kaarten (met kneedgum) opplakken bij de juiste getallen.
 • Als je het aandurft: laat ze vingerbeelden maken door met vingerverf afdrukken te maken van hun handen. Laat een tweetal werken met één kleur verf en een sponsje om dit aan te brengen. Pret verzekerd!
 • Druk beide sets af op A4 papier, plak op stevig karton en maak er een memorie-spel van
 • Wanneer er een spelletje wordt gespeeld: gebruik de getalkaartjes in plaats van een dobbelsteen: schud en leg de stapel omgekeerd neer. De bovenste wordt afgepakt.
 • Kinderen gaan in de klas op cijferjacht en zoeken bij elk getal een getalpatroon: bijvoorbeeld een schaar met twee benen bij ‘DOS’ en een prikblok met 6 prikpennen bij ‘Seis’. Ze stallen de gevonden getallen mooi uit op een tafel. Leuk om daar een foto van te maken.
 • Print 10 nachten voor Sinterklaas aankomt 1 van de bladen op A3 formaat uit. Gebruik als aftelkalender. Natuurlijk tel je elke dag hardop met de kinderen hoeveel nachtjes zij nog moeten slapen voor het feest is…
 • Laat kinderen om beurten een vraag stellen, het antwoord moet in het Spaans gegeven kunnen worden. (Hoeveel jaar ben jij? Cinco! Hoeveel broertjes heb jij? UNO!)
 • Je kunt zelf vast nog meer bedenken. Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst met jouw idee!

 


Geef een reactie

2 gedachten over “Spaans tellen en zingen

 • Annemieke

  Dank voor deze geweldige website! Om het spaans tellen te ondersteunen heb ik er een simpel liedje bij gemaakt;

  Op de melodie van Vader Jacob;
  Wij gaan tellen, wij gaan tellen,
  in het spaans, in het spaans
  Uno dohos tres
  Cuatro cinco seis
  Siete ocho
  Nueve diez

 • Christel philtjens

  waw super, ik ben al lang op zoek naar extra uitbreiding en heb dit schooljaar 3 spaantalige kleuters. Ik ga het lied en de cijfers aanleren. Benieuwd naar de kleuters hun reactie.