Middeleeuwen: een feestdag bedenken


In een hele reeks blogartikelen over de Middeleeuwen heb je alles kunnen lezen over hoe je top-down aan de slag gaat met dit thema. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten te bedenken. Ik sluit af met enkele tips en een mooi idee voor de afsluiting van het project. Een geweldige afsluitende activiteit: laat kinderen een eigen feestdag bedenken!

Nog meer activiteiten

Op internet vind je talloze ideeën in het thema Ridders en Kastelen. Ik zal deze niet allemaal gaan herhalen. Enkele dingen die ik nog erg leuk vond om in de klas te doen en die goed passen bij het top-down karakter van het thema:

Een eigen wapen ontwerpen
Verkleden en Ridder en Prinses spelen
Kastelen bouwen in de Bouwhoek
Een kasteel knutselen, met ophaalbrug
Wetten en regels bedenken en vastleggen

Kijk vooral eens op Juf Janneke voor onder andere prachitge zelf te maken ridderhelmen en veel andere leuke ideeen ene materialen.

Tot slot: een feestdag bedenken

Een mooie en passende afsluiting van het thema is het vieren van de Nationale Feestdag, zoals die alleen in ons zelfbedachte land Bonkebal gevierd kan worden. Laat de kinderen hiervoor zelf een feestdag bedenken!

In mijn groep wilden de kinderen (uiteraard) verkleed naar school komen en hebben we een prachtig feest gevierd met zang en dans. Twee kinderen mochten, democratisch gekozen, Koning en Koningin zijn voor 1 dag…

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met de aanpak van dit thema. De kinderen en ik hebben er erg veel plezier aan beleefd!

Geef een reactie