Valentijn!


Foto door Emily Ranquist via Pexels

Hoera, bijna Valentijnsdag! Ook jonge kinderen kunnen al grote gevoelens ervaren. Een gesprek over verliefd zijn kan je best eens verrassen. Alle reden om eens aandacht te besteden aan Valentijnsdag. Met het lespakket erbij en een zak snoephartjes is succes verzekerd!

* Ik ben een nieuwe map met lesmaterialen aan het ontwikkelen. On het katern ‘het jaar rond’ vind je straks bij allerlei feesten en ‘dagen van’ een uitdagende suggestie. Dit pakket bij Valentijnsdag is daar alvast een goed voorbeeld van!

Lespakket Valentijnsdag

In de afgelopen tijd heb ik een aantal uitdagende opdrachten ontwikkeld bij het thema Valentijnsdag. Opdrachten waardoor kinderen anders gaan kijken naar het woord hart/hart, uitgenodigd worden een schatting te maken, zichzelf uitdrukken en speels aan de slag gaan met letters en woorden om een eigen liefdesbrief te maken!

Daarmee maak je het jezelf komende week gemakkelijk, en dat mag best! De opdrachten zijn kant en klaar en je mag ze na aanschaf afdrukken en gebruiken in alle gewenste groepen op jouw school locatie. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt! Lees verder of ga direct naar de webwinkel om het project (-je) aan te schaffen: Lespakket Valentijn en Trouwen

In het lespakket vind je twee pagina’s met uitleg bij de opdrachten. Vervolgens tref je zes speelleerbladen waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Twee voorbeelden: op één van de bladen kunnen de kinderen een collage maken (wat is hard, en wat heeft een hart?). Een ander speelleerblad is een knipblad. Met de woorden en afbeeldingen kunnen ze aan de slag om zelf een liefdesbrief te maken!

Nog meer inspiratie

Eerder bedacht ik allerlei opdrachten met snoephartjes. Hier vind je een leuke taalopdracht:

Valentijnsdag

En hier allerlei rekenopdrachten met snoephartjes:

Rekenen met snoephartjes!

Rekentijdschrift Volgens Bartjens besteedde er vorig jaar zelfs aandacht aan # trots!

De opdrachten zijn nu goed in te zetten bij Valentijn, maar je kunt ze ook prima gebruiken bij een thema over Trouwen, of bij Vader- en Moederdag.

Mag ik van jou een kusje?

Als je één boek mag aanschaffen dan moet het natuurlijk deze klassieker worden van Marianne Busser en Ron Schroder! Zeker omdat deze vorig jaar door ‘mijn’ illustrator Yvonne Windhorst in een prachtig nieuw jasje is gestoken. Die wil je toch hebben!?

Geef een reactie