Valentijn!


Foto door Emily Ranquist via Pexels

Nog héél even en dan mogen we weer naar school. Misschien heb je, net als ik, gemengde gevoelens. Is het veilig genoeg? Moeten de scholen straks nogmaals omschakelen? Maar wat zal het fijn zijn om straks de kinderen weer te zien. En zij zullen er weer van genieten om samen te spelen, te lachen, te zingen en te leren. En dat is van groot belang voor hun ontwikkeling én hun welzijn. Hopelijk gaan we met elkaar een fijne tijd tegemoet. Zo veilig als kan…

Denk ook aan uitdaging

Deze week moet er een hoop worden geregeld op de scholen. Het is een hele klus om weer om te schakelen naar fysiek onderwijs. Op maandag rustig starten en de kinderen goed laten ‘landen’ is heel belangrijk. Ook de groepsvorming zal weer aandacht moeten krijgen.

Maar… een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong kijkt misschien óók heel erg naar school uit, om weer geprikkeld en uitgedaagd te worden. Om nieuwe dingen te leren, creatief te denken, met dat uitdagende constructie materiaal te spelen, iets te mogen bedenken of ontwerpen, of met letters en woorden in de weer te zijn.

Ik raad je daarom aan om juist bij de start van school te denken aan enkele uitdagende opdrachten voor deze kinderen. Of je nu een stel leuke Denksleutelvragen paraat hebt, een nieuwe interessante puzzel, een mooi informatief prentenboek of…. dit leuke pakket met opdrachten bij Valentijnsdag!

Lespakket Valentijnsdag

In de afgelopen weken heb ik een aantal uitdagende opdrachten ontwikkeld bij het thema Valentijnsdag. Opdrachten waardoor kinderen anders gaan kijken naar het woord hart/hart, uitgenodigd worden een schatting te maken, zichzelf uitdrukken en speels aan de slag gaan met letters en woorden om een eigen liefdesbrief te maken!

Daarmee maak je het jezelf komende week gemakkelijk, en dat mag best! De opdrachten zijn kant en klaar en je mag ze na aanschaf afdrukken en gebruiken in alle gewenste groepen op jouw school locatie. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt! Lees verder of ga direct naar de webwinkel om het project (-je) aan te schaffen: Lespakket Valentijn en Trouwen

In het lespakket vind je twee pagina’s met uitleg bij de opdrachten. Vervolgens tref je zes speelleerbladen waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Twee voorbeelden: op één van de bladen kunnen de kinderen een collage maken (wat is hard, en wat heeft een hart?). Een ander speelleerblad is een knipblad. Met de woorden en afbeeldingen kunnen ze aan de slag om zelf een liefdesbrief te maken!

Nog meer inspiratie

Eerder bedacht ik allerlei opdrachten met snoephartjes. Hier vind je een leuke taalopdracht:

Valentijnsdag

En hier allerlei rekenopdrachten met snoephartjes:

Rekenen met snoephartjes!

Rekentijdschrift Volgens Bartjens besteedde er vorig jaar zelfs aandacht aan # trots!

De opdrachten zijn nu goed in te zetten bij Valentijn, maar je kunt ze ook prima gebruiken bij een thema over Trouwen, of bij Vader- en Moederdag.

Mag ik van jou een kusje?

Als je één boek mag aanschaffen dan moet het natuurlijk deze klassieker worden van Marianne Busser en Ron Schroder! Zeker omdat deze vorig jaar door ‘mijn’ illustrator Yvonne Windhorst in een prachtig nieuw jasje is gestoken. Die wil je toch hebben!?

Geef een reactie