Valentijnsdag 1


 

Bijna Valentijnsdag! Ben jij op zoek naar een leuk idee om in de les-schrijfhoek toe te passen? En hoe je toevallig ook nog van snpeohartjes? Lees dan snel verder!

Snoephartjes voor Valentijnsdag

Een eenvoudig idee voor Valentijnsdag dat ik een tijdje geleden tegenkwam op Pinterest:

Koop een zakje snoephartjes. Lees en bekijk samen met de kleuters wat er op de hartjes staat. In mijn zakje snoephartjes van Albert Heijn vind ik zoen, gaaf, bel mij, engel, fijn, pret, leuk, zoet, wow, hoi en nog veel meer!

Ik vraag de kinderen één of meer woorden te kiezen en daarmee een lieve boodschap te bedenken voor hun Valentijn. Deze boodschap stempelen, leggen, of schrijven ze met op de juiste plaats (-en) een hartje. En dat levert leuke Valentijnskaarten op! Misschien voor Mama, Papa, Opa of Oma. Of voor je liefste vriendje of vriendinnetje. De kinderen bedachten allerlei teksten zoals deze::

Hoi engel, Jij bent mijn prins!

Of:

Jij bent leuk. Ik heb pret met jou!

Sommige kinderen schrijven de tekst helemaal zelf. Voor anderen kun je de tussenliggende tekst voorschrijven en laten nastempelen. Meteen een goede oefening voor in de lees- schrijfhoek.

Veel plezier enne… maak er zelf ook een!

Ook leuk: laat de kinderen papieren harten knippen in allerlei kleuren en er zelf woorden op stempelen. Maak hiervan een slinger door de klas. Ook leuk voor een juf die gaat trouwen…

Zoek je ook reken-ideetjes bij Valentijnsdag? Kijk dan eens hier.


Geef een reactie

Een gedachte over “Valentijnsdag