Verdwaalgids NOT 2019


Een verdwaalgids??? Tsja, ik heb héél veel leuke, mooie en interessante stands gezien die je absoluut even moet bezoeken. Maar wat nou de beste route is? Bovendien is het veel te leuk om rond te dwalen en allerlei interessante en misschien onverwachte pareltjes te ontdekken. Dus, lekker rondstruinen maar dan kom je onderstaande stands vast wel tegen.

Enne, ga/mag/kun je niet naar de NOT? De meeste uitgevers hebben natuurlijk ook een website voor meer informatie en een webwinkel waar je hun materialen kunt aanschaffen. Lees dit bericht om alvast op de hoogte te zijn van de nieuwste materialen!

Breinhelden bij Bazalt

Slimme Kleuters met de auteurs van Breinhelden

Op Facebook heb ik het al vermeld, Bazalt heeft een nieuwe uitgave voor kleuters om de executieve functies te versterken.

Inmiddels heb ik hem al kunnen bekijken en ik ben er razend enthousiast over. Binnenkort een meer uitgebreide en beschrijvende recensie. Voor nu : Go and see for yourself!

Of bekijk het online: Breinhelden

JOEPPIE!

Je moet een beetje naar ze op zoek, maar dan heb je ook wat!

Joeppie verkoopt de leukste spullen en de prijzen zijn vriendelijk. De vorige keer kocht ik er de bouwstokjes. Deze keer heb ik mijn oog laten vallen op deze superleuke verbindingsstukken voor de Kapla!

Dan heb ik nog wel wat geduld nodig, want ze zijn nog in productie…

Voor nog veel meer leuke constructiematerialen en veel meer ga je bij ze langs of bezoek je de website

Platform Mindset: Groei in je groep!

Groei in je groep, slimme kleuters op bezoek bij Platform Mindset

De map ‘Groei in je groep’ heb ik al een tijdje in huis. Hij staat vol ideeën, doorzetliedjes, breinlessen en groeicomplimenten. Kortom, alles om je klas helemaal in het teken van een groeimindset te zetten. Goed te combineren met de complimentenkaartjes van slimmekleuters.nl !

Breng ze een bezoekje, als je de bon weet te vinden (FB pagina) ontvang je een leuk groeicadeautje!

Meer informatie op Platform Mindset. Daar vind je overigens ook leuke gratis downloads. Tip: hang die leuke posters op het lerarentoilet 😉

Bloggerstraat

En kom natuurlijk ook even langs op de Bloggerstraat. Gedurende de dag zitten er verschillende bloggers te berichten over de NOT!

Hier ben ik samen met Juf Bianca een het bloggen (nou ja, aan het bijpraten)

Hier kun je zien wie er wanneer is: Bloggerstraat programma

Project bij Tangramkat!

Uitgeverij Lemniscaat geeft prachtige prentenboek Tangramkat uit. Tijdens de NOT kun je een voucher ophalen voor een gratis lesproject bij het boek van Kleuteruniversiteit, hoe leuk is dat!

Tangram is sowieso een uitdagend spel en in dit boek wordt dat op een prachtige manier uitgewerkt!

Wist je dat er op de website van auteurs Maranke Rinck en Martijn van der Linden nóg meer ideeen te vinden zijn bij het boek?

schoolsupport: outside the box

Mijn favoriete methode/ bronnenboek voor lessen op gebied van creatief denken.

En leuk als je er een leerlijn van zou willen maken, want de boeken zijn er voor alle bouwen.

Hubelino

Of toch even afwachten of ik de prijsvraag win…

Ik wilde heel graag bij Hubelino gaan kijken. Veel over gehoord maar nog niet zelf geprobeerd. En inderdaad, het is net zo leuk als ik dacht/hoopte! Nu nog bedenken welke set ik mee zou willen nemen.

Creatools

Ook Creatools vond ik geweldig, je bent nooit te oud om te spelen! Check de site voor een leuk filmpje en meer informatie.

Dit levensgrote constructiemateriaal is in alle groepen in te zetten maar ook geschikt voor kleuters. Het lijkt me leuk om er kinderen van verschillende leeftijden samen mee te laten bouwen.

Dus als je één keer iets duurs mag aanschaffen (want ja dat is het…) dan zou ik het wel weten!

Enne, de foto bewijst de degelijke kwaliteit; je kunt er prima op staan!

Kleuterlab

Inge Schilders van Kleuterlab kan je alles vertellen over ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren (en ja, dat zijn inderdaad drie verschillende dingen)

In de stand kun je de toolkit voor ontwerpend leren van Kleuterlab bekijken, of bijvoorbeeld de leuke kaartensets ‘kleine avonturen’ met leuke spelsuggesties voor thuis of in de groep.

Alvast een voorproefje van de Toolkit? Hier kun je een aantal onderzoekskaarten downloaden 🙂

Filosofiejuf

Filosofiejuf Fabien van der Ham inspireert me met haar Praatplaatjes voor kleuters.

Haar eigen boek ‘kan niet bestaat niet’ is te gebruiken met of zonder de Praatplaatjes. Je leert hoe je een filosofische les verder kan uitwerken, mét een hands-on verwerking erbij.

Via haar site kun je ook prentenboeken bestellen waarover je een goed filosofisch gesprek kunt voeren. En om het je gemakkelijk te maken heeft Fabien daar al suggesties voor bedacht. Zoals bijvoorbeeld bij ‘Een huis voor Harry’!

Kleuteruniversiteit!

En tot slot, maar een absolute must: Ga langs Kleuteruniversiteit!

Naast de geweldige boekencollectie van Leesvink en een uitleg bij het concept De Voorleeshoek, vind je daar allerlei leuke kleuteruniversiteit gadgets 🙂 Een muismat, vlaggenslinger, strandlaken, tas, en nog veel meer!

Maar daar gaat het natuurlijk niet om (ook wel een beetje toch?!), je komt vooral om de projecten in te zien, de nieuwe spellen uit te proberen, of om Zinglish aan te schaffen en te laten signeren. Dat heb ik in ieder geval gedaan!

Elke dag vinden er bij de stand leuke lezingen en workshops plaats. Ik mocht er twee geven, over de Denksleutels en over signaleren. Soms is er nog een plekje vrij dus loop gerust even langs. Hier lees je het programma voor zaterdag!

Heel veel plezier allemaal!

Geef een reactie