Zinvolle tussendoortjes 2


Nog een idee voor zinvolle tussendoortjes op de wachtmomenten in de klas. Maak eens gebruik van interessante of grappige boeken door de pagina’s los te snijden en te lamineren. Zo maak je er een set kaarten van. Soms zijn er al interessante kaartspellen voor tussendoor verkrijgbaar. Lees verder voor tips!

Optische illusies

Van een scheurkalender met optische illusies heb ik met wat knip-plak-en-lamineerwerk mooie kaarten gemaakt. De kinderen in mijn groep zijn gefascineerd door deze ‘bedriegertjes’ en kunnen er geen genoeg van krijgen! Kijk eens of je zo’n kalender kunt vinden. Anders kun je voor een klein bedrag dergelijke boeken bij een witte boekenwinkel vinden. Door er kaarten van te maken kun je het boek/de kalender beschikbaar maken voor de hele klas.

Of kijk hier eens:

Meer ideeen voor zinvolle tussendoortjes

Denk ook eens aan doolhoven. Je kunt een aantal leuke doolhoven uitprinten en lamineren. Een heel voordelige manier om je zinvolle tussendoortjes uit te breiden. Het is voor de kinderen trouwens al voldoende om de doolhoven met hun vinger te volgen. Je kunt ze dus steeds weer opnieuw gebruiken. Of koop een leuk doolhovenboek en snijd de platen los en lamineer ze:

Zoekplaten doen het trouwens ook erg goed! Een collega van mij is gek op ‘Waar is Wally’ boeken en snijdt ook hiervan de pagina’s los en lamineert ze. Ik vind dat soms wat lastig omdat sommige afbeeldingen twee pagina’s beslaan, maar wie weet is het iets voor jou.

Geweldig leuke activiteitenkaarten van Usborne

Deze kaartspellen zijn momenteel favoriet in mijn groep! Je kunt met een wisbord stift tekeningen afmaken, kleine puzzeltjes oplossen of een dot-to-dot volgen. Erg leuk, afwisselend en gevarieerd. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen! Er is een variant met monsters, eentje met reizen, een rekenspel en ook een Kerstversie te krijgen:

Geef een reactie